Zorluk Derecesi: Kolay
Ait Oldugu Mutfak: Bilinmiyor
Kaç Kişilik: 4
Süre: 30dk
Gerekli Malzemeler:
250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardagi Ilik Su
üzerine
100 gr Kasar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Feslegen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yesil Biber
Yapılışı:
Un ile oda sicakligindaki margarini çabuk hareketlerle yogurun
Kirinti kirinti bir kivam aldiginda, ilik suyu yavas yavas ekleyin
Oldukça sert bir hamur elde edin
Hamuru yuvarlak bir beze yapip unlayin
Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin
30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yaglanmis bir pay
kalibina yerlestirin
Kenarlarini parmaklarinizla bastirarak tepsinin kenarlarina dogru
yükseltin
200 dereceli firinda 20 dakika pisirin
Bu arada domatesleri halka halka dograyin
Hamurun üstüne yerlestirip, feslegeni serpin
Kasar veya dil peynirini, sucuklari da yerlestirip, pizzayi tekrar firina
sürün
Üst malzeme çok hafif pisecek kadar firinda tutup çikarin